Gotu kola

2014.06.19.

Gotu kola

A gotu kola vagy ázsiai gázló híres sebgyógyító hatásáról. Az Ázsiában és Madagaszkáron honos évelő növény legyező alakú, fogazott szélű leveleiről könnyen felismerhető. Érfal erősítő és agyi keringést fokozó hatása miatt gyakran alkalmazzák mentális képességek fejlesztésére. Kutatások szerint az Alzheimer-kórral járó emlékezetvesztést is lehet vele kezelni bizonyos fokig.

Segíti az erek regenerálását, felgyorsítja a sebgyógyulást. Kiválóan alkalmas a különböző bőrproblémák kezelésére, mint például a pikkelysömör, rozácea, ekcéma, fekélyes elváltozások, cellulit, visszérgyulladás. De aranyér és égési sérülések kezelésére is használják.

Szövetregeneráló hatású és stimulálja a kollagén termelődést, így alkalmas a ráncok kialakulásának megelőzésére. Bársonyosan simává, puhává teszi a bőrt. Ezen hatásai miatt kozmetikumok összetevőjeként is előszeretettel használják. Rálelhetünk ráncmegelőzésre és striákra szánt krémekben, pattanás kezelő termékekben, bőrirritáció és égési sebek enyhítésére szolgáló készítményekben. Így nem véletlen, hogy a NAOBAY termékeiben is találkozhatsz vele. A készítményeinkben felhasznált gotu kola biogazdálkodásból származik, összetevőlistánkban Centella asiatica néven találod meg.


vissza az előző oldalra